Landelijk Asbestvolgsysteem

Zakelijk

Versie: 4.14.0
Datum: 23-01-2024


Welkom in de Rijkswaterstaat bedrijfsacceptatie-omgeving (b-acc) van het
Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS)

De b-acc omgeving van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) kunt u gebruiken als oefenomgeving voor het aanmelden van uw organisatie bij het LAVS, voor het koppelen van uw bedrijfssoftware aan het LAVS en voor het oefenen met het gebruik van het LAVS. De gegevens en gebruikers in de b-acc omgeving worden niet gekopieerd naar de productie-omgeving van het LAVS. 

Aanmelden van uw organisatie bij het LAVS 

U kunt hier als bedrijf oefenen met het inloggen door gebruik te maken van eHerkenning. Net als op de productie-omgeving wordt de eerste persoon die namens een bedrijf inlogt, door het systeem gezien als beheerder. De beheerder heeft alle rechten in het systeem en kan de rechten van collega’s beheren. Na het oefenen op de b-acc kunt u uw bedrijf aanmelden op de productie-omgeving van het LAVS. 

Bedrijfssoftware koppelen aan het LAVS

Als u uw bedrijfssoftware wilt koppelen aan het LAVS dan moet u een aantal stappen doorlopen. Om er zeker van te zijn dat het maken van de verbinding en het versturen en ontvangen van berichten lukt kunt u, zonder risico, beginnen met het koppelen van uw bedrijfssoftware met de oefenomgeving van het LAVS. Als de koppeling met de b-acc omgeving werkt, dan kunt u uw bedrijfssoftware veilig koppelen met de productieomgeving het LAVS.
Op onze site staat uitgebreid omschreven hoe u kunt koppelen met de B-ACC omgeving van het LAVS. En hoe u de koppeling met de productie-omgeving van het LAVS kunt realiseren.

Op de site van het LAVS vindt u meer informatie, zoals de handleidingen LAVS en tips voor gebruik.

Heeft u een vraag over het Landelijk Asbestvolgsysteem?

Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen op onze site.

Of stel uw vraag aan de LAVS helpdesk. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 op telefoonnummer 088 797 07 90.
 
U kunt uw vraag ook stellen via het vragenformulier LAVS of per e-mail (helpdesk.iplo@rws.nl). Zo nodig neemt een medewerker telefonisch contact op. Vermeld daarom uw telefoonnummer. Ervaart u een storing? Vermeld dan 'storing' in het onderwerp van de e-mail.

*) Klik hier voor de Algemene voorwaarde voor aanmelden op het Landelijk Abestvolgsysteem