Landelijk Asbestvolgsysteem

Zakelijk

Versie: 4.11.2
Datum: 21-02-2023


Welkom in de Rijkswaterstaat bedrijfsacceptatie-omgeving (b-acc) van het
Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS)

Het nieuwe publieke deel van het PKI certifcaat kunt u vinden in: https://www.lavsinfo.nl/publish/pages/114885/acceptatie_tws-esb_rijkswaterstaat_nl.zip

Het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) dient om de asbestketen inzichtelijk te maken. U kunt hier als bedrijf inloggen door gebruik te maken van eHerkenning. Om van het koppelvlak van LAVS gebruik te kunnen maken moet een aantal stappen worden doorlopen.

Als u uw bedrijfssoftware wilt koppelen aan het LAVS dan moet u een aantal stappen doorlopen. Om er zeker van te zijn dat het maken van de verbinding en het versturen en ontvangen van berichten lukt kunt u, zonder risico, beginnen met het koppelen van uw bedrijfssoftware met de testomgeving van het LAVS. Als de koppeling met de testomgeving werkt, dan kunt u uw bedrijfssoftware veilig koppelen met het LAVS.

Nadat de koppeling in de bedrijfsacceptatie-omgeving zowel technisch als functioneel is getest en is vastgesteld dat deze functioneert, kan er een koppeling worden gerealiseerd met de productie-omgeving van het LAVS.

De eerste persoon die namens een bedrijf inlogt, wordt door het systeem gezien als beheerder. De beheerder heeft alle rechten in het systeem en kan de rechten van collega’s beheren.

Voor meer informatie zie LAVSinfo.
Voor de laatste handleidingen zie de downloads.

Mocht u er desondanks niet uitkomen of andere vragen hebben, kunt u iedere werkdag bellen met de helpdesk van 9.00 tot 12.00 uur, 088 79 77 102 (optie 6).

*) Klik hier voor de Algemene voorwaarde voor aanmelden op het Landelijk Abestvolgsysteem